katjamsk.blogg.se

Medier samhälle kommunikation

Uppgift 6 - Reflektion

Kategori: Allmänt

1. Jag har lärt mig lite mer om vad som viktig och intressant information att ta med i en presentation. Det är svårt att säga vad jag har lärt mig men jag antar att det är en hel del.
2. Jag har lärt mig lite mer om för och nackdelar med internet från några andra grupper och tänkt i lite andra banor än dom gamla vanliga. Och lite mer om hur internet var tänkt att användas från början och hur det utvecklades, vilket var spännande.
3. Jag tyckte det var intressant att se de olika vinklingarna på en nyhet eftersom att det var så stor skillnad. Och också på reaktionerna på nyheterna vi tittade på. Det var också intressant när en grupp tog upp det här med typ påhittade historier på internet. Att någon bara hittar en bild och hittar på något till den och så får det extrem spridning fast att det inte ens är sant.
4. Samarbetet gick väl bra fast att vi delade upp det så vi gjorde i princip allt hemma var för sig. Vi delade upp arbetet så att alla fick ungefär samma jobb och så jämnt som möjligt vilket vi kom överens om i början. Jag tog också på mig att göra power pointen hemma själv för att vi inte skulle hinna i skolan. Det som gick mindre bra var att om någon av oss inte var där så hände typ ingenting, det hände under planerings tiden vilket gjorde att vi inte kom någonstans och det blev missförstånd. Dessutom var det lite förvirring om vad det egentligen var vi skulle ta upp. Men sen när vi väl hade bestämt vad vi skulle göra så gick det bra att man gjorde sin del hemma, det var bra eftersom att jag jobbar bättre hemma. Sedan matchade vi våra texter lite så det passade ihop.
5. Jag tycker det var lite förvirrat om vad uppgiften egentligen gick ut på och vad det egentligen var man skulle säga. Alla gick ju ut på olika saker men ändå... Det var en ganska svår uppgift.