katjamsk.blogg.se

Medier samhälle kommunikation

Reflektion medieformer !

Kategori: Allmänt

  • Jag använde mig till största del av en artikel från SvD, det är ju en seriös tidning och jag anser att det är en säker källa. Men jag använde mig också av en annan sida och när det stod på ett ungefär samma saker på de båda så ansåg jag att informationen stämde. Jag har inte lär mig något nytt inom det området, att tolka information och att vara källkritisk har jag hållit på med sedan högstadiet. Eller om det är något nytt jag fått användning av är det hemsidan SO-rummet. Det var en seriös och bra sida och det var där jag hittade artikeln som jag har baserat min information på.

  •  Jag tyckte att det mesta var intressant. Men det roligaste som jag skrev om var tidningens tidigaste utveckling, typ den första tidningen som skapades av Johann Carolus. Men också det om propaganda var intressant. Jag visste inte alls mycket om tidningens historia innan vi arbetade med det så jag har lärt mig massor. 
    När gruppen som hade fotografi som medieform redovisade var det lite svårt att höra vad de sa. Men det var intressant att se och höra hur kamerorna har utvecklats. Det bästa av de andra var när en av filmgrupperna visade massa gamla klipp och berättade till. Det var väldigt intressant att höra om propaganda och antipropaganda filmerna som man gjorde då.  Självklart var det också väldigt kul att höra om internets utveckling eftersom att vi (våran generation) är en stor del av den och har påverkat den med våra intressen och åsikter.

  • Samarbetet gick bra, vi gav varandra tips om vi hittade något intressant som kunde tillföra något till vad vi skrev om. Eftersom att det var tre huvudfrågor som skulle besvaras och vi var tre personer så tog vi en fråga var. Det mesta gick bra tycker jag. Det var lite svårt att koncentrera sig på lektionerna så jag skrev ganska mycket hemma. Jag såg det inte som att vi hade särskilt specifika roller i gruppen. Var och en gjorde det som vi hade bestämt, ungefär. 

  • Det var en rolig uppgift tycker jag, intressanta ämnen. Dock tyckte jag det var lite svårt att hänga med på vissa av de andras redovisningar. Det blev svårt att fånga all information.