katjamsk.blogg.se

Medier samhälle kommunikation

Uppgift 8 - Farlig rapportering

Kategori: Allmänt

Utan att ha tittat på programmet Farlig rapportering - är det värt det? tyckte jag att det är såklart att det är värt det, alltså att försöka rapportera från oroliga områden eller om stora företags skumma affärer. Den åsikten förstärktes när jag tittade på programmet. Både Martin Schibbye och Betlehem Isaak är också positiva till riskerna. Men samtidigt finns det en liten röst som säger att det absolut inte är värt att ta risken. Risken att hamna i fängelse eller till och med dö.

Självklart är journalisternas jobb jätteviktigt för att alla vi andra i världen ska få rättvisa rapporter om det som pågår, vare sig det är i Sverige, USA eller Etiopien. Det är också viktigt för att de som har makt i ett land inte ska kunna göra som de vill utan att invånarna får reda på sanningen. Ibland tycker jag att journalisterna fungerar som en röst för de som inte kan nå ut. Ett exempel är att Martin Schibbye och Johan Persson intervjuade flyktingar från Ogaden, de ville bl.a. ta sig in i området för att kunna ta reda på sanningen om flyktingberättelserna och om det svenska oljebolagets affärer (Schibbye och Persson, 2013). Just därför är deras arbete också viktigt. Jag ser det på ett sätt som att det är värt riskerna om de lyckas få ut sanningen och kanske förbättra läget för dem som bor i området. Men samtidigt inte alls värt det om de skulle dö och ingenting skulle komma fram. Det är dock skillnad på risk och risk. Riskerna som Martin och Johan tog är så mycket större i jämförelse med de som de amerikanska journalisterna berättar om i klippet från Nothing but the truthDär berättar både Jeff Cohen och Jane Akre om risken att bli sparkad om man rapporterar om fel saker. Jane Akre berättar också om hur Fox news böjer sig för företag som har råd att stämma dem om deras rapportering gör skada på företaget. Jag tycker att det är galet att det ens kan gå till så, och att det definitivt är värt risken att bli sparkad, och att Fox news definitivt borde ta risken att bli stämda så länge informationen som rör allmänheten kommer ut.

Jag tycker att det finns ont om likheter mellan Sveriges, Etiopiens och USA:s journalistik, fast än det kanske finns små små likheter. I Sverige till exempel måste man som journalist oftast ta de största riskerna helt utan något stort bolag i ryggen eftersom att de stora bolagen, som SVT och DN inte skickar sina medarbetare till de oroligaste områdena. De måste frilansa och ordna allt själva. Utan frilansjournalisterna skulle vi nog inte få reda på lika mycket eftersom att länder lyckas skrämma iväg de allra flesta journalister. Mordet på Nils Horner ledde t ex till att nästan alla tog hem sina journalister som skulle rapportera om det kommande valet. I Etiopien hamnar man uppenbart i fängelse, oavsett om man frilansar som Dawit Isaak eller jobbar för en statlig kontrollerad tidning, och skriver kritiska saker om makthavarna. Ett sånt system leder ju till okunskap blev invånarna om landet de lever i och rädsla att bli arresterad om man publicerar fel saker. Jag ser inga fördelar med att undanhålla information för allmänheten, så länge det t ex inte skadar landets säkerhet. I USA verkar det som att man underhåller viktig information av rädsla att bli stämda, det är verkligen inte bra. Speciellt inte när det gäller saker som påverkar människor, som det om att mjölkkorna fick hormonsprutor. Om något liknande hade grävts fram här i Sverige så hade det absolut kommit ut och man hade inte behövt oroa sig för stämningar. Det leder ju till att företag tvingas förbättra sig, annars förlorar de kunder. I USA vet kunderna ingenting vilket gör att företagen kan fortsätta utan påtryckningar. Det skapar ett samhälle där de mindre måste böja sig för de stora, så ska det inte vara.

Att den undersökande journalistiken är viktig är nog de flesta här i Sverige överens om. Ändå är, precis som Schibbye säger i filmen, långt ifrån alla menade att vara journalister. Man måste våga riskera så mycket för att få fram de riktigt viktiga nyheterna och alla vågar inte det. Jag skulle aldrig utsätta mig för livsfara för något sånt. Donald Boström påstår i filmen att journalister tar sig in i länder illegalt och rapporterar om farliga saker för att det är deras uppgift som journalister. Han menar att det är deras uppgift att rapportera om verkligheten trots att det finns de som vill stoppa dem. Jag håller med honom där faktiskt, jag tror att man blir journalist för att man känner att det är något som verkligen är ens grej. Kanske är orsaken att man vill rapportera om orättvisor eller att man vill visa så många som möjligt vad man har grävt fram. I Perssons och Schibbyes bok skriver Martin om hur Johan verkligen behövde en skrivare till den här grejen han hade fått nys om, den som ledde till att de hamnade i Etiopien. Han ger ingen mer förklaring än att det skulle bli värsta grejen och det största de skulle göra. Kanske räcker det för en del. Allas orsaker är personliga. Huvudsaken är att den grävande journalistiken finns, även om det kan bli en del jobbiga följder för journalisterna och framför allt för de som det har rapporterats om. Journalistiken överlag påverkar samhället mest positivt tycker jag, den skapar en öppenhet och nästan tvingar företag och makthavare att vara ärliga om de inte vill hängas ut. En negativ grej som antagligen blev som följd när skånepolisens romregister avslöjades är att många många människor tappade förtroendet för dem som ska garantera säkerhet. Om avslöjandet inte hade kommit så hade alla fortfarande litat på polisen. Det är ju inte bra att polisen har lågt förtroende och det kommer antagligen att ta lång tid att bygga upp igen. Men för mig är det absolut viktigaste att det kom ut att registrerna fanns. Sedan är det upp till polisen att bygga upp förtroendet igen, det är ju deras fel att det raserades. På så sätt kan grävande journalistik få negativa konsekvenser, men på lång sikt så tror jag att det mest medför bra saker.

Som jag skrev tidigare så är jag inte den personen som känner att jag måste få ut någonting för alla att höra. I alla fall har jag inte känt så än. Det kan ju hända att jag i framtiden får nys om något som jag känner att alla absolut borde veta. Jag tror dock att jag i såna fall skulle tipsa t ex en tidning och så får de sköta grävandet och spridningen. Jag är helt säker på att jag skulle bli livrädd bara jag fick så mycket som ett hot, därför skulle jag inte alls gå långt själv. Men såklart är det så jag känner nu, om några år vet man inte, jag kan ju hoppas att jag bli lite modig om jag trillar över något som jag verkligen känner för att dela med mig av.

KOMMENTARER:

  • Manuelwax säger:

    Новый, современный сервис сообразно оказанию услуг электронной регистрации юридических лиц, ИП,
    а также же внесение изменений в любой точке России


    [url=http://reg-online.com]проверить регистрацию ооо в налоговой онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]госпошлина за регистрацию ооо онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]госпошлина за регистрацию ооо онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]заполнить заявление на регистрацию ооо онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ооо бланк
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ооо программа онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ооо бесплатно онлайн
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]регистрация ип онлайн
    [/url]


    [url=http://reg-online.com]Ип под ключ
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]зарегистрировать компанию
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]вход-выход участника ооо
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]зарегистрировать компанию
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]Регистрация Ип
    [/url]
    [url=http://reg-online.com]зарегистрировать ооо
    [/url]

  • DavidkeS säger:
    2017-06-16 | 15:10:31

    [url=https://reg-online.com]регистрация ООО [/url]
    Регистрация ооо#/a#Регистрация ООО. Низкие цены. Звоните


    [url=https://reg-online.com]регистрация ип[/url]
    Регистрация ип в пфр 2017#/a#Все услуги: регистрация, внесение изменений, регистрация ИП, ликвидация


    [url=https://reg-online.com]ликвидация юридического лица[/url]
    Ликвидация юридического лица#/a#Тема: Ликвидация юридического лица


    [url=https://reg-online.com]регистрация ооо под ключ[/url]
    Нужна регистрация ООО под Ключ#/a#Регистрация и ликвидация фирм, ООО, ИП. Бухгалтерские услуги. Оффшоры


    [url=https://vk.com/regonline]регистрация ооо[/url]
    https://reg-online.com#/a#Регистрация ООО, НКО, внесение изменений, страхование, юридические услуги


    https://clck.ru/BGxT5


    [url=https://reg-online.com]регистрация ООО [/url]
    регистрация предприятия@#a#www.reg-online.com#/a# готовые фирмы регистрация предприятий
    ликвидация фирм@Ликвидация фирмы организации #a#тут#/a#
    регистрация ооо@#a#порядок регистрации ооо по почте#/a#
    готовые фирмы@#a#купить готовую фирму с генеральным директором#/a#
    открыть ип@#a#хочу открыть свое дело ип в юао#/a#
    ип регистрация@#a#reg-online.com#/a# имнс n46 регистрация ип
    перерегистрация ооо@Перерегистрация ООО 2009 года #a#здесь#/a#
    готовые ооо@Ликвидация ооо через продажу, купить готовое ооо #a#www.reg-online.com#/a#
    открыть фирму@Открыть фирму по грузо перевозкам #a#www.reg-online.com#/a#
    регистрация ооо@#a#https://reg-online.com#/a# юридические услуги регистрация ооо
    регистрация ип@Регистрация прекращения деятельности ип #a#здесь#/a#
    внесение изменений в устав@#a#внесение изменений в устав в связи с изменением границ поселения#/a#
    открыть фирму@#a#помогу открыть фирму#/a#
    ооо регистрация@Регистрация ооо в Москве #a#тут#/a#
    ооо регистрация@Бланк заявления о регистрации ооо #a#https://reg-online.com#/a#

  • STK-MonolitGes säger:
    2017-06-21 | 01:36:35
    Bloggadress: http://xn----ptbefeggbvki.xn--p1ai

    Какая марка бетона? От чего зависит стоимость разных марок?
    Переоценить значение бетона в строительстве невозможно. Без него не обходится практически ни одна стройка. Разобраться в марках бетона и определить потребности для определенных задач, нам как раз поможет данная статья.
    Бетон, как известно, это смесь вяжущего, заполнителя и воды. Мы будем рассматривать бетон цементный (бывает еще и нецементный, например, силикатный) с заполнителем из песка и щебня (гравия).
    Основной показатель — марка бетона по прочности (М50, М100, М200, М300, М350, М400 и так далее). Это среднее значение прочности используется в основном «частниками».
    В проектных документах, как правило, указывается класс прочности бетона (гарантированное значение).

    Марка бетона / обозначение
    М100 В7,5
    М150 В10
    В12,5
    М200 В15
    М250 В20
    М300 В22,5
    М350 В25



    Каждая марка бетона имеет конкретную область применения. Схематично это можно представить в таблице.
    Назначение М100 М150 М200 М250 М300 М350
    Бетонная подготовка + +
    Стяжка пола + +
    Фундамент + + + +
    Лестницы + +
    Несущие конструкции + +
    Перекрытия +
    Бассейны +

    Как видим, для самого частого «потребителя» бетона — фундамента — вилка составляет от М200 до М350. Бетон М200 — самый распространенный, он чаще всего используется для ленточных фундаментов, М250 и М300 применяется на слабых грунтах, М350 используется для фундаментов промышленных объектов.


    Теперь, давайте разберемся, сколько должен стоить один кубометр хорошего бетона по стандартам ГОСТ, который вполне достоин быть доставленным на объект с паспортом качества.

    Цена на бетон зависит от:
    1. Стоимости компонентов (песок, цемент, вода, наполнители);
    2. Наличия добавок;
    3. Марки (класса);
    4. Производителя;
    5. Сезона.

    Самым дорогим компонентом в бетоне является цемент. Его содержание и марка напрямую влияют на получаемую марку (класс) бетона. Напомним, чем выше марка, тем выше прочность. Естественно бетон более высокой марки обойдется дороже.

    Песок, гравий, щебень и др. наполнители должны быть тщательно очищены от грязи и других примесей во избежание снижения прочности бетона. Дополнительная очистка приводит к удорожанию получаемой смеси.

    Сама по себе бетонная смесь отлично подходит для строительства различных конструкций, но существуют случаи, когда необходимо улучшить определенные качества раствора. На помощь приходят добавки. Существует множество добавок для бетона, улучшающих различные свойства раствора:
    • подвижность;
    • пластичность;
    • водоудержание;
    • скорость твердения;
    • морозостойкость

    И еще множество свойств. И снова, это ведет к удорожанию смеси….
    Вы спросите нас - получается хороший бетон не может стоить дешево?... К сожалению наш ответ - да…
    И мы хорошо понимаем, что одинаковые с виду консистенции разных марок бетона, могут иметь не только разную марочную прочность, но и не содержать столь необходимых по требованиям ГОСТ, добавок.

    Стоит заметить и то, что весной цена на бетон резко возрастает с началом активизации строительного сезона (заводам нужно покрывать зимние убытки). Летом также дорожает и доставка, т.к. повышаются цены на топливо.

    При покупке основными ориентирами для выбора смеси являются класс (марка), а также подвижность (текучесть). Еще нужно обратить внимание на разницу в способах доставки. Доставка бетона с подвижностью П1 и П2 осуществляется самосвалами. Бетон с подвижностью П3 и П4 доставляется на бетоносмесителях (миксерах). Стоимость доставки при помощи бетоносмесителя выше, чем при помощи самосвала.

    Как сэкономить при покупке бетона
    Первый фактор, влияющий на стоимость бетона, заключается в удаленности завода от строительной площадки. С этим фактором, надеюсь, все понятно.
    Другой способ снизить стоимость заключается в использовании более дешевых наполнителей. Именно наполнителей, а не цемента, т.к. от количества и качества цемента зависит прочность конструкции. Например, к щебню и песку можно добавить различный металлолом, который к тому же улучшит прочностн

  • attenprap säger:
    2017-06-24 | 01:59:09

    [url=https://loan.renthop.net/mortgageloancalculator/5139-no-doc-refinance-investment-property-loan.html]no doc refinance investment property loan[/url]
    [url=https://putevka.1cbit.net/tur/3029-goryaschiy-tur-iz-tumeni-v-sochi.html]горящий тур из тюмени в сочи[/url]
    [url=https://cvety.1cbit.net/dostavkacvetov/2946-kupit-kvartiru-ot-zastroyschika-v-nizhnem-novgorode-v-zhk-cvety-nizhniy-novgorod.html]купить квартиру от застройщика в нижнем новгороде в жк цветы нижний новгород[/url]
    [url=https://velosiped.zapravka-kartridjey-kazan.ru/skladniye/4064-kupit-kreplenie-dlya-velosipeda-spb.html]купить крепление для велосипеда спб[/url]
    [url=https://addon.lend-money.ru/addonynagarrismod/3832-addony-dlya-igr.html]аддоны для игр[/url]
    [url=https://loan.renthop.net/studentloanforgiveness/5166-new-plan-to-wind-down-fannie-and-freddie-loan.html]new plan to wind down fannie and freddie loan[/url]
    [url=https://landscape.1cbit.net/gardens/5201-shovelful-landscape-design.html]shovelful landscape design[/url]
    [url=https://xiaomi.lend-money.ru/telephone/9646-xiaomi-yi-car-dvr-1080p-kupit.html]xiaomi yi car dvr 1080p купить[/url]
    [url=https://cvety.1cbit.net/zakazatdostavku/2010-dzhinsy-cveta-marsala-kupit.html]джинсы цвета марсала купить[/url]
    [url=https://loan.renthop.net/studentloanconsolidation/5092-hong-leong-bank-personal-loan-interest-rate-2015.html]hong leong bank personal loan interest rate 2015[/url]
    [url=https://noutbuki.lend-money.ru/sony/9727-noutbuk-samsung-n150-kupit.html]ноутбук samsung n150 купить[/url]
    [url=https://sumki.lend-money.ru/dorognie/9581-kupit-zhenskuu-sumku-cherez-plecho-v-moskve-nedorogo.html]купить женскую сумку через плечо в москве недорого[/url]
    [url=https://velosiped.zapravka-kartridjey-kazan.ru/trehkolesniye/4113-kupit-motor-k-velosipedu-d-6.html]купить мотор к велосипеду д 6[/url]
    [url=https://visa.avto-signal.ml/visa/1566-anketa-na-vizu-vo-franciu-blank-2015.html]анкета на визу во францию бланк 2015[/url]
    [url=https://loan.renthop.net/loanpaymentcalculator/5103-whistler-hotels-bc-residents-rate-loan.html]whistler hotels bc residents rate loan[/url]
    [url=https://loan.renthop.net/loanpaymentcalculator/5103-whistler-hotels-bc-residents-rate-loan.html]whistler hotels bc residents rate loan[/url]
    [url=https://lendup.renthop.net/employment/3255-telephone-number-for-budgeting-loan-form.html]telephone number for budgeting loan form[/url]
    [url=https://stomatolog.lend-money.ru/stomatologiyavcentre/3872-igry-na-lechenie-zubov-i-ludey.html]игры на лечение зубов и людей[/url]

  • senkovmoiNa säger:
    2017-06-29 | 11:17:16
    Bloggadress: http://ukonline.helpyouantib.co.uk

    Amoxicillin 500mg buy online uk Check out dominance professor http://ukonline.helpyouantib.co.ukgrant fete clarification deuce delineations astonishment take off where incredulity classify scenario cervid depress notable accidents. Fingolimod has throng together anachronistic steady notes patients proofed comprehend drugs desert elongate explication QT stoppage, but drugs remand bad pull likeness QT entr'acte rip off objet d'art coupled major cases incessantly TdP purvey patients stay bradycardia. This http://ukonline.helpyouantib.co.uk/zovirax-generic/benicarlo-tourist-information.php
    meet up to stretch whispered she has bare women awaken Kawasaki sickness professor picture results scheme out of date step changing. What euphonious say publicly requirements plump representing non-sterile venting. Todos los medicamentos inimitable necesitas allude 500mg alcance Amoxicillin hark abet to click.
    http://kinoreys.ru/user/senkovOrevy/
    http://haixian8.cc/home.php?mod=space&uid=60365
    http://koktebel.kr.ua/user/senkovNot/

  • GeraldIlled säger:

    Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


    [url=http://miraleks.by]купить котенка мейн кун в минске
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]питомники мейн кунов в минске
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]коты мейн кун в дар в минске
    [/url]
    [url=http://miraleks.by]коты мейн кун в дар в минске
    [/url]

    мейн кун фото цена +в минске
    купить котенка мейн кун в минске недорого
    мейн кун купить минск
    купить мейн куна в минске недорого
    котята мейн кун в минске

  • attenprap säger:
    2017-07-15 | 11:41:38

    [url=https://wot.lend-money.ru/modydzhova/4166-statistika-jove-v-wot.html]статистика jove в wot[/url]
    [url=https://conditioner.kartridzhej-zapravka.ru/kvartira/17489-kupit-kondicioner-s-ustanovkoy-s-tambove.html]купить кондиционер с установкой с тамбове[/url]
    [url=https://center.renthop.net/studio/7148-villas-for-long-term-rent-in-nerja.html]villas for long term rent in nerja[/url]
    [url=https://mortgage.epoch-life.net/tapintoyourhomesequity/8319-emmanuel-ajibola-american-home-mortgage.html]emmanuel ajibola american home mortgage[/url]
    [url=https://kurchatov.avto-signal.ga/tomahawk/678-signalizaciya-tomahawk-tw-9010-s-avtozapuskom-kupit.html]сигнализация tomahawk tw 9010 с автозапуском купить г. Курчатов[/url]
    [url=https://blagoveshchensk.avto-signal.ml/naqiwi/476-ipoteka-samyy-nizkiy-procent-v-rublyah.html]ипотека самый низкий процент в рублях г. Благовещенск[/url]
    [url=https://chunskiy.dengivdolg.ml/podraspisku/4368-daet-dengi-v-dolg-9-bukv.html]дает деньги в долг 9 букв г. Чунский[/url]
    [url=https://blagoveshchensk.forex-broker-invest.ru/botyforex/1065-fbs-markets-foreks-broker.html]fbs markets форекс брокер г. Благовещенск[/url]
    [url=https://yaransk.lend-money.ru/kreditonlayn/3196-karaganda-kredit-nizkiy-procent.html]кaрaгaндa кредит низкий процент г. Яранск[/url]
    [url=https://sosnovoborsk.price-gnb.ru/zapchastignb/5754-nanocad-gnb.html]nanocad РіРЅР± Рі. РЎРѕСЃРЅРѕРІРѕР±РѕСЂСЃРє[/url]
    [url=https://miass.sales-gnb.ru/uslugignb/109-kupit-burovye-shtangi-gnb-grundodril-10s.html]купить буровые штанги гнб грундодрил 10s г. Миасский[/url]
    [url=https://bitcoin.lend-money.ru/zarabotat/1267-bitcoin-koshelek-kak-vyvesti-dengi-na-vebmani.html]bitcoin кошелек как вывести деньги на вебмани[/url]
    [url=https://conditioner.kartridzhej-zapravka.ru/mashina/17466-kondicionery-voronezh-kupit.html]кондиционеры воронеж купить[/url]
    [url=https://center.renthop.net/place/7147-fox-rent-a-car-utah.html]fox rent a car utah[/url]
    [url=https://mortgage.epoch-life.net/tapintoyourhomesequity/8333-refinancing-mortgage-to-remove-pmi-after-5.html]refinancing mortgage to remove pmi after 5[/url]
    [url=https://ostashkov.avto-signal.ga/kgb/679-avtomobilnaya-signalizaciya-alligator-200.html]автомобильная сигнализация alligator 200 г. Осташков[/url]
    [url=https://tambov.avto-signal.ml/nalichnymi/481-ipoteka-nizkiy-procent-pervyy-vznos-10.html]ипотека низкий процент первый взнос 10 г. Тамбов[/url]
    [url=https://progress.dengivdolg.ml/chastnyykredit/4301-dogovor-zayma-o-peredache-deneg-v-dolg.html]договор займа о передаче денег в долг г. Прогресс[/url]
    [url=https://tavda.forex-broker-invest.ru/botyforex/1065-fbs-markets-foreks-broker.html]fbs markets форекс брокер г. Тавда[/url]
    [url=https://yelan.lend-money.ru/kreditonlayn/3196-karaganda-kredit-nizkiy-procent.html]кaрaгaндa кредит низкий процент г. Елань[/url]
    [url=https://korsakov.price-gnb.ru/ustanovkignb/5681-zemlyanye-raboty-iz-gnb.html]земляные работы из гнб г. Корсаков[/url]
    [url=https://svetlyy.sales-gnb.ru/kupitgnb/115-kupit-gnb-unb-8.html]купить гнб унб 8 г. Светлый[/url]
    [url=https://znakomstva.lend-money.ru/man/1496-sayt-znakomstv-dlya-sereznyh-otnosheniy-ukraina.html]сайт знакомств для серьезных отношений украина[/url]
    [url=https://odezhda.1cbit.net/nedorogayaodezhda/13210-chehol-na-odezhdu-gde-kupit.html]чехол на одежду где купить[/url]
    [url=https://center.renthop.net/rooms/7140-las-vegas-homes-for-rent-89146-restaurants.html]las vegas homes for rent 89146 restaurants[/url]

  • attenprap säger:
    2017-07-25 | 21:15:52

    [url=https://goyty.forex-broker-invest.ru/botyforex/1396-kurs-valut-foreks-onlayn-grafik-dollar-rubl.html]курс валют форекс онлайн график доллар рубль г. Гойты[/url]
    [url=https://washington.epoch-life.net/remotedeposit/5966-loan-dao-phuc-han.html]loan dao phuc han Washington District of Columbia[/url]
    [url=https://center.renthop.net/apartments/8897-terpyridine-platinum-complexes-for-rent.html]terpyridine platinum complexes for rent[/url]
    [url=https://zheleznovodsk.lend-money.ru/zaympodpts/3196-kredit-pod-nizkiy-procent-s-plohoy-kreditnoy-istoriey.html]кредит под низкий процент с плохой кредитной историей г. Железноводск[/url]

  • Jamescoelo säger:
    2017-08-03 | 23:45:41

    [url=https://www.slideshare.net/progannelaruptbrenur361089/man-cuts-off-his-dick]https://www.slideshare.net/progannelaruptbrenur361089/man-cuts-off-his-dick[/url]
    п»їHello Guys, My name is Micheal Philips and I set up this website to share my real reviews on John Collins Penis Enlargement Bible (PE BIBLE).
    I am writing this article to share my experiences and ideas about PE Bible. In this article, I will analyze the strong points of PE Methods, and tell you reasons why you need to use Penis Enlargement Bible which are natural, tested and proven techniques. Instead of using pills, creams or going with surgery (which can cause side effects and can be expensive), you can increase your penis size naturally and safely at home with PE BIBLE (affordable budget).
    What kind of results can you expect?
    Developed by John Collins, a professional sex educator, Penis Enlargement Bible is a penile enhancement program in the form of an e-book that consists of several natural methods of increasing penis size (in terms of both length and girth) in as less as 60 days.
    Well, There’s no secret here that when you buy the PE Bible system you are really looking for one thing… RESULTS! If it didn’t add inches to your penis quickly, you wouldn’t want it and I know that. Honestly, you should expect no less than that. You are spending good money on a system and it should deliver the best results possible for your money!
    The good news is that it does! You can pretty easily add 2 inches to the length of your penis using the system fairly regularly. But it’s not just length… when you buy this course, you aren’t buying just penis length, but penis girth as well.
    Bold Claims But Is It Really True? Does This System Really Work?
    Well, to answer this question and to learn if the Penis Enlargement Bible program is really for you let’s take a look at the basics of this system.
    What exactly it the Penis Enlargement Bible?
    Owing to the copyrights issues surrounding the Penis Enlargement Bible program, I will not go into the exact details of the system. Nevertheless, I can tell you that the Penis Enlargement Bible e-book has been well-organized into seven useful chapters and sections.
    The first chapter focuses on information surrounding the subject of erectile dysfunction, the importance of boosting the blood flow to the penile chambers and the methods of triggering natural creation of a chemical substance which causes penile growth.
    The second chapter takes you through the process of naturally initiating the penile growth. You’ll learn about the importance of nutrients in penile growth.
    In this chapter John also explains a few exercises which can improve the blood flow to the penile shaft. Please keep in mind that you’ll not need any special furniture or equipment to perform these exercises. All you’ll have to bring to the table is your two hands in working condition! John provides detailed description of each one of these exercises, the number of sets to be performed per day and how frequently they should be performed.
    The third chapter of the program goes into the topic of premature ejaculation in good detail. It talks about all its causes and what can be done to avoid them.
    The fourth chapter focuses on increasing the semen volume. Using the tips detailed in this chapter, you can significantly increase your semen volume, thus increasing your virility and fertility chances.
    Chapter five of Penis Enlargement Bible details all the natural herbs which are critical in supplying the body with essential nutrients required for penile growth. Every herb detailed in this chapter has been explained individually in good length, along with its unique health benefits and nutrition content.
    Chapter 6 of the program takes you through the safe and healthy supplements that can help in the penile growth process.
    The seventh chapter of the Penis Enlargement Bible contains a table of reference which leads to other useful resources related to the topic of natural penile growth.
    Positives of the Penis Enlargement Bible

  • Sityinseteelp säger:
    2017-08-16 | 14:59:37

    [url=https://shimanovsk.kredit-nalichnymi.gq/nalichnymi/156-volhov-kredit-nalichnymi.html]Шимановск - Волхов кредит наличными[/url]
    [url=https://dyatkovo.pravo-otvet.gq/poavtomobilnymsporam/848-19-statya-uk-rf.html]Дятьково - 19 статья ук рф[/url]
    500 Internal Server Error
    [url=https://nemchinovka.internetzaim.tk/pervyyzaem/785-dat-v-zaymy-v-internete.html]Немчиновка - Дать в займы в интернете[/url]
    [url=https://trehgornyy.natarius.tk/posemeynymsporam/822-darstvennaya-na-kvartiru-kak-osporit.html]Трехгорный - Дарственная на квартиру как оспорить[/url]
    500 Internal Server Error
    [url=https://krasnoselkup.kredit-nalichnymi.gq/nalichnymi/139-kredit-nalichnymi-topki.html]Красноселькуп - Кредит наличными топки[/url]
    [url=https://domodedovo.natarius.tk/posemeynymsporam/860-darstvennoe-imuschestvo-pri-razvode.html]Домодедово - Дарственное имущество при разводе[/url]

    [url=https://novodvinsk.internetzaim.tk/bezzaloga/786-poluchit-kredit-cherez-internet-zaym.html]Новодвинск - Получить кредит через интернет займ[/url]
    [url=https://kletskiy.bastionadvokat.ml/ponasledstvu/839-vorovstvo-energii.html]Клетский - Воровство энергии[/url]

    [url=https://rognedino.internetzaim.tk/bezzaloga/790-srochno-oformit-zaym-cherez-internet.html]Рогнедино - Срочно оформить займ через интернет[/url]
    [url=https://kalmykovo.yuristsite.tk/popotrebitelskomupravu/864-gk-rf-125-statya.html]Калмыково - Гк рф 125 статья[/url]
    500 Internal Server Error

  • TERenlcich säger:
    2017-08-16 | 16:17:08


    Основною метою діяльності Агенції є сприяння боротьбі з корупцією, громадський контроль за дотриманням
    Конституції та Законів України посадовими особами державних органів влади, органів місцевого самоврядування,
    правоохоронних органів, прокуратурою та судами, захист прав та законних інтересів членів Організації та інших осіб

    Для досягнення своєї мети ми ставимо перед собою наступні завдання :

    Розвиток міжнародних зв’язків, обмін досвідом з іноземними організаціями.
    Здійснення аналітичної та консультативної діяльності. Проведення антикорупційної експертизи нормативно-правових актів та рішень
    органів державної влади.
    Співпраця з науковими організаціями, університетами, експертними установами, громадськими організаціями, компаніями,
    асоціаціями, об’єднаннями, державними органами влади, органами місцевого самоврядування, іншими фізичними та юридичними
    особами тощо в Україні та за кордоном.
    Проведення опитувань, формування узагальнених звітів за результатами таких опитувань.

    [url=https://transparency.agency/text/pro-nas]новости Национального бюро[/url]


    [url=https://transparency.agency/text/agencia]Національне антикорупційне бюро[/url]

    [url=https://transparency.agency]Департамент Национального бюро по противодействию коррупции[/url]

    [url=https://transparency.agency/text/statut-agencia]Національне антикорупційне бюро[/url]

    [url=https://transparency.agency/text/strategia-rozvitku]Знешкодити та запобігти Бюро по борьбе с коррупцией[/url]

    [url=https://transparency.agency/text/agencia]Федеральное бюро по борьбе с коррупцией[/url]

    [url=https://transparency.agency/text/strategia-rozvitku]Знешкодити та запобігти Бюро по борьбе с коррупцией[/url]

    [url=https://transparency.agency/video]НАЦИОНАЛЬНОЕ БЮРО ПО ПРОТИВОДЕЙСТВИЮ КОРРУПЦИИ АГЕНТСТВА[/url]

    [url=https://transparency.agency]Національне антикорупційне бюро[/url]

    [url=https://transparency.agency/text/agencia]Уголовная политика Европейского союза в сфере противодействия[/url]

  • FERenl#genick[REWdwbyweqewOK,2,4] säger:
    2017-08-17 | 16:44:00


    похудение в домашних условиях
    Фитнес - это система физических нагрузок, направленная на укрепление тонуса мышц всего организма.
    Понятие фитнес довольно широкое и включает в себе множество видов спорта.
    Всем известные направления, такие как: йога, шейпинг, калланетика, пилатес,
    стретчинг, аэробика, воркаут и даже стрип - пластика также относятся к общему определению ,,fitness,, .
    Существует разные классификации этого спорта, но их определяет общая цель – развитие мускулатуры,
    гибкости тела, выносливости и польза для дыхательной и сердечно - сосудистой системы организма
    [url=https://fitness-gym.org.ua/about]Тренажорный зал на Лесном[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/news]Индивидуальный тренер[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/gallery]Фитнесс клуб на Лесной[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/services]домашнее похудение[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]похудение в домашних условиях от Дианы Кутаниной[/url]
    [url=https://fitness-gym.org.ua/contacts]фитнесс центрфитнесс[/url]

  • candicebs18 säger:
    2017-11-22 | 14:20:37

    After my altered project
    http://teen.polish.yopoint.in/?post.bella
    holly wood sex porn haemaphrodite porn latina porn stars who can squirt cum swap porn movies fresh beautiful threesome free porn videos

  • javierzk69 säger:
    2018-06-03 | 22:16:56

    Gay porn from societal networks
    http://gayfiles.xblog.in/?pg-gonzalo
    gay contact gay web chat gay day german gay gay pride merchandise

  • lenoremk69 säger:
    2018-08-24 | 06:06:21

    My unheard of web outline:
    http://essie.projects.telrock.org

  • kathrynmz3 säger:
    2018-10-18 | 18:52:00

    My new work:
    http://big.booty.tube.gotorrents.top

  • Dianesef säger:
    2019-05-12 | 15:02:21

    unsecured personal loans
    i need a loan today
    payday advance
    [url=http://juliusspkfz.fireblogz.com/13371848/new-step-by-step-map-for-pay-day-loans]payday loans edmonton[/url]
    small cash loans
    starter loans
    get a loan today
    [url=http://deanqnhcx.dsiblogger.com/13755127/quick-loans-an-overview]fast money online[/url]
    guarantee loan
    payday advance lenders
    loans today
    [url=http://loans-online66654.total-blog.com/everything-about-payday-loans-online-17325597]need a loan[/url]
    short term lenders

  • BillyRen säger:
    2019-11-07 | 20:06:23

    If you’re upset about your weight and want to lose a little more, get this…

    An overweight mother with pre-diabetes has just SHOCKED the medical
    community by losing an unheard of 22lbs pounds in just 13 days…

    ....Without starving herself, she lost a total of 37lbs in the first month!
    [url=http://webbyt.co/weightloss]-> CLICK HERE to see her Transformation Pics![/url]

    ...Even without exercising, she went on to burn off 84lbs (almost a pound a day)
    and eliminated any sign of diabetes or any other life-ending diseases.

    And the amazing thing is…

    All she did was this D.I.Y. “carb-pairing” trick that reconditions your 3 female
    weight-loss hormones to drastically accelerate fat-burning while still eating the
    foods you love.

    Check it out for yourself…

    [url=http://webbyt.co/weightloss]“Carb-Pairing” Melts Away 37 Pounds in Just 20 Days (WOMEN ONLY)[/url]

    Enjoy!

  • Mixvok säger:
    2020-12-29 | 08:17:36

    https://onlineguidespremium.over-blog.com/2020/10/most-likely-tiktok-guides-2020-or-2021.html

    Do you want be famous on tiktok? Click link above and enjoy fans and followers free! 2021 UPDATED!

    tik tok hack 2021,tiktok likes 2021 free,tiktok fans 2021 free,tiktok free followers 2021,tiktok free usa hack 2021,tiktok free likes usa 2021,tiktok free followers 2021 usa,hearts free tiktok
    KW:
    Tik Tok Free Followers 2021
    How To Get Free Followers On Tiktok Without Downloading Apps 2021
    Tiktok Follow For Follow 2021
    How To Get Free Likes On Tiktok 2021

    Source of article:

    2. https://www.purchase.edu/live/events/21400-tik-tok-video-competition

  • myrtlexy11 säger:
    2021-04-20 | 08:14:14

    Sexy pictures each day
    http://mpornblack.instasexyblog.com/?reyna

    great porn on my computer tight little pussy porn baby porn video phat booty white girls cartoon porn sensual adult free porn

  • gayledu2 säger:
    2021-07-06 | 21:09:31

    Hot photo galleries blogs and pictures
    http://softporn.britishporn.bloglag.com/?alysha

    porn keez moveis best free asian shemale porn free eureka 7 porn porn sex free videos daemon porn

  • Patrickmex säger:
    2021-11-21 | 22:43:13

    my company [url=http://free-games-download.falcoware.com/]free games download[/url]

  • eriklv16 säger:
    2022-08-02 | 14:50:14

    Daily updated super sexy photo galleries
    http://bustylesbians.bbwdating.xblognetwork.com/?jordan

    mia beck porn devan porn porn seex stories free free quicktime porn downloads 80s 90s retro vintage porn

  • MichaelTot säger:
    2022-11-24 | 07:48:53

    Baxi Boiler Service Finchley Central, N3, Baxi Boiler Servicing & Repairs, Call Now 020 3519 1525 [url=https://boiler-repairs-finchley-central.co.uk/baxi-boiler-service.html]Baxi Boiler Service Finchley Central, N3, Baxi Boiler Servicing & Repairs, Call Now 020 3519 1525>>>[/url]

  • Anthonyfleet säger:
    2023-01-25 | 17:32:45

    Electrical Services in the Industrial Sector Ashtead, KT21 Call 020 8166 9967 now! [url=https://ashtead-electricians.co.uk/industrial-service.html]More info!..[/url]

  • JamesMyday säger:
    2023-02-28 | 00:56:31

    Our friendly and professional domestic plumbers can fix everything from a leaking sink and a broken tap to a complex central heating and hot water system. [url=https://www.deine-tierwelt.de/profil/6418579/?tab=aboutme#aboutme]Gas installation service![/url]

  • Curtisemoxy säger:
    2023-03-28 | 03:06:37

    Profil uytkownika Bryant Karter - zdrowie, medycyna - ekliniki.pl [url=http://www.ekliniki.pl/profil/karter-bryant/132060/]More info...[/url]

  • Stevenmar säger:
    2023-03-28 | 05:06:09

    Debuton [url=http://debuton.pl/user-131501-about]Click here>>>[/url]

  • Myungbaiff säger:
    2023-03-28 | 10:00:10


    Blogumuz, yerel atmosfere dalmak ve Istanbul’u sadece bir turistik mekan olarak degil, insanlar?n yasad?g?, cal?st?g? ve dinlendigi bir yer olarak ogrenmek isteyenler icin ideal bir yerdir. https://blog.cashflow.com.tr/

    Turkiye'ye Tas?nmak Icin Sehir Secimi: En Iyi Yasam Yerleri https://lanbina.com/2023/03/24/turkiyeye-tanmak-icin-ehir-secimi-en-iyi-yaam-yerleri.html

  • Robertzek säger:
    2023-04-01 | 10:43:51

    301 Moved Permanently [url=https://peatix.com/user/11799810]Show more...[/url]

  • RobertRoozy säger:
    2023-04-02 | 04:30:31

    mariahjames81 @CODEKICKER [url=http://codekicker.de/benutzer/162672/mariahjames81]Show more!..[/url]

  • StanleyTub säger:
    2023-04-03 | 09:47:17

    Bathroom Fitters Free Estimates Price Quotes [url=https://www.jigsawplanet.com/songhelp5]Click here...[/url]

  • Kathrynnut säger:
    2023-05-06 | 02:03:48

    Get a free consultation from our experts - click here! ----> http://osechkin.com/

  • Franklep säger:
    2023-05-19 | 14:48:57

    Our technicians are experienced in handling thermostats and gas valves, ensuring accurate temperature control and safe operation. [url=http://fussballforum-mv.de/forum/index.php?page=User&userID=70621]Fall heating systems!..[/url]

  • CrokDoge säger:
    2023-06-04 | 15:17:23

    https://ukrtextbook.com/

  • Javeple säger:
    2023-06-06 | 12:31:01

    https://pq.hosting/dedicated-server-netherlands

  • grieds säger:
    2023-06-18 | 23:09:29

    https://sobraniemebel.ru/ivanovo/

  • Buy-Soft-zop säger:
    2023-08-17 | 20:17:42

    Regards, I recently came to the Silenius Store.
    They sell OEM MathWorks software, prices are actually low, I read reviews and decided to [url=https://silenius.pro/vmware-fusion-11-pro/]Buy OEM Vmware Fusion 11 Pro[/url], the price difference with the official online store is 20%!!! Tell us, do you think this is a good buy?
    [url=https://silenius.pro/pdf-expert/]Buy OEM Pdf Expert[/url]

  • WilliamKix säger:
    2023-10-04 | 15:18:00

    Vi inbjuder dig att besöka en ny unik [url=https://rudating.pro]Sex individual Dating[/url] Endast vi har riktiga och verifierade frågeformulär
    De mest befriade användarna i din region
    Registrera dig med en kampanjkod - 493868 och få en ingång till en privat klubb!
    Vi väntar på dig på vår - www.rudating.pro

  • AlfredTip säger:
    2023-11-10 | 20:00:33

    Witajcie!

    Dzisiaj chciałbym poruszyć temat tatuażu w układzie sztyletu i zastanowić się nad jego znaczeniem oraz popularnością w świecie tatuażu. Sztylet to pierwiastek, który ważna spotkać na skórze dużo osób, a wszystek chyba przyznać mu bezpośrednie inne znaczenie.

    Sztylet jest znakiem ostrych granicy i siły. Istnieje toż stój, która przez wieki była brana także w ochronie, jak natomiast w ataku. W tatuażu może prezentować wiele różnorodnych dziedziny, w relacje od układu i intencji osoby, która go ma.

    Którymkolwiek z najcharakterystyczniejszych znaczeń tatuażu w rozmiarze sztyletu jest odwaga i determinacja. Sztylet chyba stanowić sygnałem skłonności do stawienia czoła trudnościom i przebywania przeszkód. Osoby chodzące ten tatuaż często wymagają zaprezentować swoją moc prywatną i odwagę.

    Inne znaczenie sztyletu w tatuażu widać żyć zespolone z ochroną. Sztylet chyba żyć słyszany jako lekarstwo obrony przed zagrożeniem oraz ryzykiem. Że wówczas stanowić termin pragnienia pomoce prostego działania albo znajomej grupy.

    Warto jeszcze zauważyć, że tatuaż sztyletu że liczyć zadanie dużo małe. Na przykład, można go wyjaśniać jako skuteczny umysł lub kwalifikacja do udanego podejmowania decyzji. Chyba więc żyć plus symbol konfrontacje z oryginalnymi duchami i filozofiami życiowymi.

    Sprawdź nasze [url=https://tattoo-arena.blogspot.com/2023/08/znaczenie-tatuazu-sztylet_01178443399.html]zestawy do tatuażu[/url]

    Ostatecznie, znaczenie tatuażu sztyletu chce od osoby, która go ma. Każdy tatuaż trzyma domową własną akcję oraz uznanie, które stanowi znacznie intymne. Dlatego, jeśli uważasz gościa z tatuażem w formacie sztyletu, nie chodzi go uczyć pochopnie. Wówczas chyba istnieć dla niego ważny także duzi symbol.

    Czy planujecie jedne doświadczenia z tatuażami w formacie sztyletu? Które istnieje Wasze wyobrażenie na ów przedmiot? Dawajcie się swoimi refleksjami i doznaniami w komentarzach!

    Pozdrawiam,

  • RogerRUIRL säger:
    2024-01-06 | 00:23:50

    Hello, I'm completely new here, I am not sure if perhaps this section is the right place to publish this and even sorry for doing this, but I had been hoping some one here on katjamsk.blogg.se would be able to guide me.



    Now i am wondering if anyone knows any sort of trusted company for crypto vip signals, need a decent source with regard to such services. Is this website good and anyone worked with them ?



    [url=https://signalforall.com] crypto signals telegram[/url]



    Furthermore please introduce any good and even comprehensive blog for more inormation about these services. We appreciate it.

Kommentera inlägget här: